«Υποστηρίζω και υποστηρίζομαι. Η ενδυνάμωση του επαγγελματικού ρόλου για τις ανάγκες της σύγχρονης σχολικής κοινότητας» - B’ Κύκλος σεμιναρίων- 2023-24

teacher-high-school.jpg
Δημοσιεύτηκε στις 06/10/2023    

 

Στη σχολική χρονιά 2022-2023 το Κέντρο Πρόληψης Χίου ναυτίλος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  πραγματοποίησε έναν κύκλο σεμιναρίων για καθηγητές, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα λειτουργίας της ομάδας –τάξης, καθώς και σε δεξιότητες επικοινωνίας και συμβουλευτικής σχετικές με τον ρόλο τους.

Στη φετινή σχολική χρονιά προγραμματίζουμε έναν δεύτερο κύκλο σεμιναρίων, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση του ρόλου του εκπαιδευτικού στην πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζονται στο σχολείο.

Το σεμινάριο έχει τίτλο:

«Υποστηρίζω και υποστηρίζομαι. Η ενδυνάμωση του επαγγελματικού ρόλου για τις ανάγκες της σύγχρονης σχολικής κοινότητας.»

Σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που αλλάζει γρήγορα και παρουσιάζει διαφόρων ειδών δυσλειτουργίες (προβλήματα στις σχέσεις των ανθρώπων, αύξηση και κλιμάκωση των περιστατικών βίας, οικονομικά προβλήματα, υπερβολική ενασχόληση με το διαδίκτυο από άτομα διαφόρων ηλικιών, κ.α.) το σχολείο έρχεται αντιμέτωπο με τον αντίκτυπο όλων αυτών στα παιδιά και στους εφήβους. «Οι εκπαιδευτικοί σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν παιδαγωγικά όλες τις κοινωνικές και οικογενειακές δυσλειτουργίες που βιώνουν σε καθημερινή βάση ο σημερινός μαθητής, οι συνέπειες των οποίων είναι δύσκολα διαχειρίσιμες και αρκετές από αυτές απαιτούν εξειδικευμένη εκπαίδευση και επιμόρφωση.» (Ντούλια, 2014).

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:

*να ευαισθητοποιηθούν στην έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση

προειδοποιητικών ενδείξεων εκ μέρους των μαθητών.

*να επεξεργαστούν κάποιο περιστατικό από το σχολείο τους που τους

έχει απασχολήσει.

*να εξοικειωθούν με έναν πιο συστηματοποιημένο τρόπο διαχείρισης

αυτών των περιστατικών.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι διαφορετικές για κάθε ομάδα εκπαιδευτικών σύμφωνα με τα περσινά σεμινάρια.

 

 

Συγκεκριμένα:

Α΄ομάδα:  30&31/10/2023

Β΄ Ομάδα:  21& 22/11/2023

Γ΄ Ομάδα:  4&5/12/2023

Δ΄Ομάδα:18&19/1/2024

Αν μειωθούν τα μέλη κάποιας ομάδας θα γίνει νέα κατανομή και πιθανώς να τροποποιηθούν τα παραπάνω. Θα ενημερωθείτε εγκαίρως. Οι ώρες διεξαγωγής θα είναι αι φέτος 8.30-1.30 με απόφαση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας, κ. Βλυσίδου.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στον β΄ κύκλο μέχρι την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023.

 

 

Ροδοκανάκη 42 & Νεοφ. Βάμβα, Χίος 82132    Τηλ: 2271020838, 2271040704

E-mail: kphiou@otenet.gr      Http: www.prolipsihiou.gr

 

 

 

Κατασκευή ιστοσελίδων webpromotion