Πρόσκληση γονέων σε διαδικτυακές συναντήσεις ενημερωτικού/υποστηρικτικού χαρακτήρα

goneis-kai-covid
Δημοσιεύτηκε στις 05/03/2021    

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου Ναυτίλος, σε συνεργασία με το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Β. Αιγαίου, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή γονέων μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Χίου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), σε τρεις διαδικτυακές συναντήσεις, ενημερωτικού/υποστηρικτικού χαρακτήρα.

Η περίοδος της πανδημίας COVID-19, αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού SARS-Cov-2, μας έχουν εισαγάγει σε μια νέα πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που επηρεάζει την ψυχική μας διάθεση, τις σχέσεις με τους γύρω μας, δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες αλλά προσφέρει και νέες δυνατότητες/προκλήσεις.

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου Ναυτίλος, κατανοώντας τις αλλαγές που επέφεραν στη λειτουργία της οικογένειας οι νέες αυτές συνθήκες, διοργανώνει έναν κύκλο 3 αυτόνομων συζητήσεων, για να δώσει το χώρο σε γονείς μαθητών από σχολεία όλων των βαθμίδων προκειμένου να συζητήσουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και να υποστηρίξει το ρόλο τους, ώστε πιο αποτελεσματικά να σταθούν στο πλάι των παιδιών τους.

Οι ημερομηνίες  διεξαγωγής και τα θέματα των συζητήσεων είναι:

 

-Πέμπτη 18/3: «Πανδημία COVID-19: ποιες οι επιπτώσεις της στη ψυχοσυναισθηματική υγεία των παιδιών;»

-Τετάρτη 24/3: «Σχέσεις και επικοινωνία μες στην οικογένεια: τι μας δυσκολεύει, τι μας βοηθά;»

-Πέμπτη  1/4: «Πώς χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μέσα και πώς προλαμβάνουμε την ανάπτυξη εξαρτητικών συμπεριφορών;»

 

Οι παραπάνω συζητήσεις θα διεξαχθούν διαδικτυακά στις 19:00 και η διάρκειά τους θα είναι 1 ώρα και 15 λεπτά.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται μέχρι τη Δευτέρα 15/3/21 στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης Χίου Ναυτίλος (2271040704 και 2271020838), Δευτέρα –Παρασκευή 9.00-14.00, στην ηλεκτρονική διεύθυνση kphiou@otenet.gr ή στις διευθύνσεις των σχολείων .


Κατασκευή ιστοσελίδων webpromotion