Δράσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με φοιτητές και σπουδαστές

freestock_21821554
Δημοσιεύτηκε στις 20/01/2021    

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Οι στόχοι της πρωτογενούς πρόληψης δεν περιορίζονται στις ομάδες παιδιών και εφήβων που είναι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στις ομάδες στόχους μας ανήκουν και οι νέοι που φοιτούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (φοιτητές, σπουδαστές, μεταπτυχιακοί).

Πρόκειται για νεαρούς ενήλικες που διανύουν το στάδιο της μετεφηβικής ηλικίας και προσπαθούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της ζωής ενός ενήλικα, διατηρώντας χαρακτηριστικά της εφηβικής ηλικίας.

Αρκετοί από αυτούς τους νέους χρειάζεται να προσαρμοστούν σε έναν τόπο άγνωστο για αυτούς, μακριά από τον τόπο διαμονής τους, την οικογένεια και άλλα υποστηρικτικά δίκτυα.

 

 

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 

Οι φοιτητές και μεταπτυχιακοί των τμημάτων του Πανεπιστημίου βρίσκονται σε μια μεταβατική περίοδο μετά τον απόηχο των εντάσεων της εφηβείας και της ψυχοφθόρου διαδικασίας των εισαγωγικών εξετάσεων, όπου καλούνται αφενός να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ενήλικης ζωής κι αφετέρου να προσαρμοστούν σε ένα νέο τρόπο ζωής και σε έναν καινούριο, για τους περισσότερους, τόπο, όπου πρέπει να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Το Κέντρο Πρόληψης "Ναυτίλος" επιδιώκει τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας με την πανεπιστημιακή κοινότητα, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση φοιτητών σε θέματα που αφορούν στις εξαρτήσεις και στη φιλοσοφία της πρόληψης, μέσω και της προσωπικής ανάπτυξης των νέων που λαμβάνουν μέρος στις ομάδες.

 

 

Σπουδαστές Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού

 

Η ιδιαιτερότητα της ομάδας αυτής έγκειται αφενός στην ανάγκη για προσαρμογή στις αυξημένες απαιτήσεις για πειθαρχία που επιβάλλει η Σχολή και στη γεωγραφική απομόνωση, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, που μπορεί να περιορίσει τις επιλογές αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των σπουδαστών και να αυξήσει το αίσθημα μοναξιάς.

Οι παρεμβάσεις μας στην ομάδα των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στοχεύουν στη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ τους και στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα σχετικά με την πρόληψη.

 

Αναλυτικά τις δράσεις του Κέντρου Πρόληψης "ναυτίλος"  στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κατασκευή ιστοσελίδων webpromotion