Δράσεις σε μαθητές [Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2024]

pupils.jpg
Δημοσιεύτηκε στις 13/02/2024    

Δράσεις σε μαθητές [Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2024]

Οι βραχείες παρεμβάσεις σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας είναι ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας. Στόχος τους είναι μέσα από συζήτηση -είτε στην ολομέλεια ενός τμήματος, είτε σε μικρές ομάδες- καθώς και μέσα από βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια να διαπραγματευτούμε ένα θέμα σημαντικό για τη συγκεκριμένη αναπτυξιακή φάση που βρίσκονται οι μαθητές.

Με αυτόν τον τρόπο, οι τελευταίοι έχουν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν, να εκφράσουν τη γνώμη τους, να προβληματιστούν, να αναθεωρήσουν μια λαθεμένη πεποίθηση ή εικόνα που είχαν για το θέμα ή για τον εαυτό τους.

Στο πλαίσιο αυτό, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2024 βρεθήκαμε με τους μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Καλλιμασιάς (10/1), τους μαθητές της Στ’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χίου (16/1), καθώς και με τους μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου Βροντάδου (12/2), με θέμα τις εξαρτήσεις. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν τρεις εβδομαδιαίες συναντήσεις με τους μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κάμπου, με θέμα τόσο τις εξαρτήσεις, όσο και την αυτοεκτίμηση (22/1, 31/1 και 8/2).

Κατασκευή ιστοσελίδων webpromotion