Δράσεις για γονείς μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης- 2023-2024

oikogeneia με παιδιά
Δημοσιεύτηκε στις 06/10/2023    

Δράσεις για γονείς Πρωτοβάθμιας

 

Οι γονείς αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της σχολικής κοινότητας. Η υποστήριξη στον ρόλο τους έχει θετικό αντίκτυπο στις σχέσεις με τα παιδιά τους και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των τελευταίων.

Οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης Χίου Ναυτίλος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου που απευθύνονται στους γονείς είναι:

-Ενημερωτικές συναντήσεις- Ομιλίες  (διάρκειας 1,5 ώρας η κάθε μία)για θέματα σχετικά με την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, την προσαρμογή τους στο σχολείο, την αντιμετώπιση του άγχους και των φόβων τους, την οριοθέτηση, κ. α.

Οι Διευθυντές ή οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων μπορούν να διατυπώνουν το αίτημά τους για να πραγματοποιηθεί ομιλία στο σχολείο τους με θέμα που τους ενδιαφέρει. Ο χρόνος υλοποίησης είναι απογεύματα σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 

-Ομάδες Γονέων (8-10 εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία). Στόχος των ομάδων είναι μέσα σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον οι γονείς να διατυπώσουν τις ανησυχίες τους σχετικά με το μεγάλωμα των παιδιών τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους (επικοινωνίας , οριοθέτησης, αντιμετώπισης των συγκρούσεων, κ. α.).

Η διοργάνωση μιας Ομάδας Γονέων γίνεται είτε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου και αφορά μόνο τα μέλη του, είτε μεμονωμένα: όποιος γονιός ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε ομάδα που υλοποιείται στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Χίου ναυτίλος, Ροδοκανάκη 42.

Οι ενδιαφερόμενοι ομαδοποιούνται σύμφωνα με τις ηλικίες των παιδιών τους.  Συνήθως στη διάρκεια κάθε σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται δύο έως τέσσερις ομάδες για γονείς παιδιών δημοτικού και νηπιαγωγείου.

Οι μέρες που υλοποιούνται Ομάδες Γονέων είναι Δευτέρα, Τετάρτη ή Πέμπτη (μετά από συνεννόηση) 18.00-20.00 το απόγευμα.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων ή οι γονείς μπορούν να στέλνουν το αίτημά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κέντρου Πρόληψης ναυτίλος: kphiou@otenet.gr ή να καλούν στα τηλέφωνα2271040704, 2271020838 Δευτέρα - Παρασκευή 08.15-14.15.

Κατασκευή ιστοσελίδων webpromotion