Δελτίο Τύπου Δράσεων 7ος-12ος 2017

p1300417
Δημοσιεύτηκε στις 19/01/2018    

 

Δελτίο Τύπου

 

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου ναυτίλος ενημερώνει ότι το διάστημα Ιούλιος-Δεκέμβριος 2017, υλοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες δράσεις:

•Εκπαιδευτικοί

-      Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για καθηγητές, διάρκειας 9 ωρών, με θέμα: «Στηρίζοντας τον παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού». Το σεμινάριο υλοποίησαν τα στελέχη του ναυτίλου, Μαρίνα Κυριάκου και Στράτος Τσουκάρης.

•Μαθητές

-      Διεξήχθησαν 15 συναντήσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε μαθητές, οι 14 σε μαθητές τμημάτων Γυμνασίου, με θεματολογία σχετική με τις εξαρτήσεις και τον εκφοβισμό και 1 σε ομάδα μαθητών ηλικίας 10-14 ετών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus, από Ελλάδα, Ιταλία και Πολωνία, με θέμα τη συναισθηματική διαχείριση. Τις παρεμβάσεις υλοποίησε όλη η επιστημονική ομάδα.

-      Υλοποιήθηκε πρόγραμμα πρόληψης σε μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου, που είχε ως βάση το θεατρικό παιχνίδι. Υπεύθυνη ήταν η Μ. Κυριάκου.

•Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

-      Πραγματοποιήθηκαν 4 ομιλίες σε ισάριθμα εναρκτήρια σεμινάρια Πρωτοετών Φοιτητών τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο: «Συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης ναυτίλος με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου». Εισηγητής ήταν ο Σ. Τσουκάρης

-      Συνεργασία με Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την υποδοχή ατομικών αιτημάτων.

•Γονείς

-      Πραγματοποιήθηκε ομάδα γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας, διάρκειας 6 συναντήσεων. Συντονίστρια ήταν η Ελένη Κοτσάτου.

 

 

 

•Στρατός

-      Πραγματοποιήθηκε μία τριήμερη ομάδα διάρκειας 15 ωρών με συμμετοχή στελεχών των Στρατιωτικών Μονάδων της Χίου, με θέματα που αφορούν στη χρήση ουσιών και στη φιλοσοφία της πρόληψης των εξαρτήσεων. Συντονιστής ήταν ο Γιώργος Ψαρούδης.

 

•Επαγγελματικοί χώροι

-      Διεξήχθη τριήμερο σεμινάριο διάρκειας 9 ωρών σε ομάδα εργαζομένων/παιδαγωγών στην «Κιβωτό του Κόσμου». Συντονιστές ήταν τα στελέχη Μ. Κυριάκου και Σ. Τσουκάρης.

 

•Ατομικές συναντήσεις

-      Πραγματοποιήθηκαν ατομικές συναντήσεις με άτομα που κάνουν χρήση ουσιών ή εμφανίζουν άλλες μορφές εξαρτήσεων και τις οικογένειες τους και με άτομα με άλλου είδους ψυχοκοινωνικά προβλήματα, που ζήτησαν βοήθεια.

 

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου, ως θεσμοθετημένος φορέας Πρωτογενούς Πρόληψης και Προαγωγής Ψυχικής Υγείας, συνεργάζεται με πρόσωπα και φορείς της Χίου, για την κάλυψη αναγκών συγκεκριμένων περιστατικών, με υπευθυνότητα και λαμβάνοντας υπόψη της τοπικές ανάγκες και τις ευρύτερες κοινωνικές εξελίξεις.

Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Χίου

Γιώργος Ψαρούδης, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος

Ελένη Κοτσάτου, Κοινωνική Λειτουργός

Στράτος Τσουκάρης, Κλινικός Ψυχολόγος

Μαρίνα Κυριάκου, Κοινωνική- Κλινική Ψυχολόγος

Γιασεμή Κωνσταντινούδη, Γραμματέας

Κατασκευή ιστοσελίδων webpromotion