Αναλυτικά οι δράσεις του Κέντρου με γονείς

goneis-xwris-fthono
Δημοσιεύτηκε στις 13/06/2018    

Ομάδες, βιωματικά σεμινάρια και ομιλίες σε Γονείς


 

- Φεβρουάριος-Μάιος 1999: Συμμετοχή 15 ατόμων. Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χίου. Υπεύθυνοι: Α. Μπαχά, Ε. Κοτσάτου.

 

 

- Φεβρουάριος-Μάιος 1999: Συμμετοχή 9 ατόμων. Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στα Καρδάμυλα της Χίου. Υπεύθυνοι: Ε. Κοτσάτου, Γ. Ψαρούδης.

 

 

- Φεβρουάριος-Μάιος 1999: Συμμετοχή 12 ατόμων. Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στην Καλλιμασιά της Χίου. Υπεύθυνοι: Α. Μπαχά, Γ. Ψαρούδης.

 

 

- Οκτώβριος-Δεκέμβριος 1999: Συμμετοχή 12 ατόμων. Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χίου. Υπεύθυνη: Α. Μπαχά.

 

 

- Φεβρουάριος-Μάιος 2000: Συμμετοχή 8 ατόμων. Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χίου. Υπεύθυνη: Ε. Κοτσάτου.

 

 

- Φεβρουάριος-Μάιος 2000: Συμμετοχή 12 ατόμων. Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στον Καταρράκτη της Χίου. Υπεύθυνη: Α. Μπαχά.

 

 

- Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2000: Συμμετοχή 6 ατόμων. Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στο Βροντάδο της Χίου. Υπεύθυνη: Ε. Κοτσάτου.

 

 

- Ιανουάριος-Απρίλιος 2001: Συμμετοχή 8 ατόμων. Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χίου. Υπεύθυνη: Α. Μπαχά.

 

 

- Ιανουάριος-Απρίλιος 2002: Συμμετοχή 14 ατόμων. Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στα Θυμιανά της Χίου. Υπεύθυνοι: Ε. Κοτσάτου, Α. Πουλάκη.

 

 

- Φεβρουάριος-Απρίλιος 2002: Συμμετοχή 9 ατόμων. Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χίου. Υπεύθυνοι: Α. Μπαχά, Α. Πουλάκη.

 

 

- Φεβρουάριος-Απρίλιος 2003: Συμμετοχή 7 ατόμων. Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χίου. Υπεύθυνη: Α. Πουλάκη.

 

 

- Νοέμβριος 2003-Φεβρουάριος 2004: Συμμετοχή 7 ατόμων. Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χίου. Υπεύθυνη: Ε. Κοτσάτου.

 

 

- Φεβρουάριος-Μάιος 2004: Συμμετοχή 11 ατόμων. Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χίου. Υπεύθυνη: Α. Πουλάκη.

 

- Φεβρουάριος-Μάιος 2005: Συμμετοχή 11 ατόμων. Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χίου. Υπεύθυνη: Α. Πουλάκη.

 

- Μάρτιος και Μάιος 2005

Σεμινάριο διάρκειας 9 ωρών με συμμετοχή 16 γονέων, με θέμα: "Το άγχος". Υπεύθυνοι: Α. Πουλάκη, Ε. Κοτσάτου και Γ. Ψαρούδης.

 

 

- Δεκέμβριος 2005:

Βιωματικό σεμινάριο διάρκειας 6 ωρών, με συμμετοχή 18 γονέων, με θέμα: "Επικοινωνώντας με τον έφηβο". Υπεύθυνες: Α. Πουλάκη και Ε. Κοτσάτου.

 

 

- Φεβρουάριος-Απρίλιος 2006: Συμμετοχή 8 ατόμων. Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χίου. Υπεύθυνη: Α. Πουλάκη.

 

- Απρίλιος 2006:

Σεμινάριο διάρκειας 3 ωρών, με συμμετοχή 9 γονέων, με θέμα: "Διαφυλικές Σχέσεις και Οικογένεια". Υπεύθυνες: Α. Πουλάκη και Ε. Κοτσάτου.

 

 

- Δεκέμβριος 2006-Μάρτιος 2007: Ομάδα με τη συμμετοχή γονέων μαθητών του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών "Αναβάθμιση". Πραγματοποιήθηκαν 4 συναντήσεις με τη συμμετοχή 25 γονέων. Η θεματολογία αφορούσε στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης παιδιών και εφήβων και στην επικοινωνία γονέων-παιδιών. Υπεύθυνη: Ε. Κοτσάτου.

 

- Δεκέμβριος 2006: Τρεις ομιλίες με θεματολογία σχετική με την εφηβεία και τις σχέσεις γονέων-εφήβων και τη χρήση ουσιών, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων νομού Χίου. Τις εισηγήσεις παρουσίασαν οι Ε. Κοτσάτου, Γ. Ψαρούδης, Σ. Τσουκάρης.

 

- Φεβρουάριος-Απρίλιος 2007: Ομάδα γονέων, με συμμετοχή 8 ατόμων και θέμα: "Επικοινωνία στην Οικογένεια". Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χίου. Υπεύθυνοι: Ε. Κοτσάτου, Σ. Τσουκάρης.

 

 

- Ιανουάριος-Μάρτιος 2008: Ομάδα γονέων, με συμμετοχή 16 ατόμων και θέμα: "Επικοινωνία στην Οικογένεια". Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στην Καλλιμασιά. Υπεύθυνη: Ε. Κοτσάτου.

 

- Φεβρουάριος 2008: Ομιλία σε γονείς μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ, με θέμα: «Εφηβεία: Μαθαίνοντας ξανά τα παιδιά». Εισηγητής: Στράτος Τσουκάρης.

- Δεκέμβριος 2008:

Βιωματικό σεμινάριο διάρκειας 4 ωρών, που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιμασιά, με συμμετοχή 7 γονέων, με θέμα: "Η σχέση του ζευγαριού των γονέων και η επίδρασή της στο παιδί". Υπεύθυνος Σ. Τσουκάρης.

 

 

- Φεβρουάριος-Απρίλιος 2009: Ομάδα γονέων, με συμμετοχή 11 ατόμων και θέμα: "Επικοινωνία στην Οικογένεια". Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στην Καλλιμασιά. Υπεύθυνος: Σ. Τσουκάρης.

 

- Φεβρουάριος - Ιούνιος 2009: έγινε μια σειρά ομιλιών από στελέχη του Κέντρου Πρόληψης:
α) σε γονείς μαθητών του 2ου Γεν. Λυκείου, με θέμα: «Εφηβεία και εξαρτήσεις». Εισηγητής ο Σ. Τσουκάρης.
β) ομιλίες σε γονείς μαθητών των Γυμνασίων & Λυκείων Καλλιμασιάς και Καλαμωτής, σε συνεργασία με το ΣΕΠ, με θέμα: «Σχέσεις γονιών-εφήβων. Ο ρόλος των γονιών στις αποφάσεις των εφήβων». Εισηγήτρια: Ε. Κοτσάτου.
γ) σε γονείς μαθητών του 3ου Δημοτικού, με θέμα: «Προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας». Εισηγητής ο Γ. Ψαρούδης.
δ) στο 11ο Δημοτικό με θέμα: «Επιπτώσεις τηλεόρασης & διαδικτύου στη διαμόρφωση προσωπικότητας- Ηλεκτρονική εξάρτηση». Εισηγήτρια η Μ. Κυριάκου.

- Ιούλιος 2009: Ομιλίες στη Λαγκάδα και στα Νένητα, με θέμα: "Η έννοια της εξάρτησης και ο ρόλος της οικογένειας και της κοινότητας στην πρόληψή της". Εισηγήτριες ήταν η Ε. Κοτσάτου και η Μ. Κυριάκου.

 

- Ιανουάριος 2010: Ομιλία στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λαγκάδας-Συκιάδας, με θέμα: "Η ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη στην προσχολική και σχολική ηλικία και ο ρόλος των γονιών". Εισηγήτρια ήταν η Ε. Κοτσάτου.



- Ιανουάριος 2010: Ομιλία στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου, με θέμα: "Προβλήματα των εφήβων στο ξεκίνημα της νέας δεκαετίας" με εισηγητή το Σ. Τσουκάρη.

 

- Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2010: Ομάδα γονέων, με συμμετοχή 10 ατόμων από Λαγκάδα και Συκιάδα και θέμα: "Επικοινωνία στην Οικογένεια". Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στη Συκιάδα. Υπεύθυνη: Ε. Κοτσάτου.

 

- Μάρτιος 2010: Βιωματικό σεμινάριο διάρκειας 4 ωρών, που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιμασιά, με συμμετοχή 11 γονέων, με θέμα: "Επικοινωνία σε μια οικογένεια που αναπτύσσεται". Υπεύθυνος Σ. Τσουκάρης.

 

- Φεβρουάριος-Απρίλιος 2011: Ομάδα γονέων, με συμμετοχή 15 ατόμων από Βροντάδο και θέμα: "Επικοινωνία στην Οικογένεια". Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στο Βροντάδο. Υπεύθυνη: Ε. Κοτσάτου.

 

- Νοέμβριος 2011: Ομιλία στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου, με θέμα: "Ο ρόλος των γονιών στην πρόληψη και αντιμετώπιση της επιθετικής-παραβατικής συμπεριφοράς και της χρήσης ουσιών στην εφηβεία". Εισηγήτρια ήταν η Ελένη Κοτσάτου.

 

- Φεβρουάριος-Απρίλιος 2012: Ομάδα γονέων, με συμμετοχή 18 ατόμων, γονέων μαθητών του 11ου Δημοτικού σχολείου Χίου και με θέμα: "Επικοινωνία στην Οικογένεια". Υπεύθυνη: Ε. Κοτσάτου.

 

- Μάρτιος - Μάιος 2012: Πραγματοποιήθηκε μια σειρά ομιλιών σε γονείς μαθητών του 3ου Δημοτικού Βροντάδου. Η θεματολογία των ομιλιών ήταν: 
Α. "Παιδιά και έφηβοι στη σύγχρονη εποχή".
Β. "Συγκρούσεις και επικοινωνία στην οικογένεια".
Γ. "Παρέες των παιδιών και των εφήβων".
Εισηγητής των ομιλιών ήταν ο Σ. Τσουκάρης.

 

- Μάιος 2012: Ομάδα γονέων, με συμμετοχή 14 ατόμων, γονέων μαθητών του 3ου Δημοτικού σχολείου Βροντάδου και με θέμα: "Επικοινωνία στην Οικογένεια". Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στο Βροντάδο. Υπεύθυνος: Σ. Τσουκάρης.

 

-Ιανουάριος-Απρίλιος 2013: Ομάδα γονέων, με συμμετοχή 10 ατόμων, γονέων μαθητών Καλλιμασιάς και με θέμα: "Επικοινωνία στην Οικογένεια". Η ομάδα πραγματοποιήθηκε στην Καλλιμασιά. Υπεύθυνη: Ε. Κοτσάτου.

 

-Ιανουάριος-Απρίλιος 2013: Ομάδα γονέων με συμμετοχή 12 ατόμων, γονέων μαθητών του 11ου Δημοτικού σχολείου Χίου και με θέμα: "Επικοινωνία στην Οικογένεια". Υπεύθυνοι: Σ. Τσουκάρης και Μ. Κυριάκου.

 

-Φεβρουάριος 2013: Ομιλία στο Σύλλογο γονέων-κηδεμόνων Γυμνασίου Καλαμωτής, με θέμα: "Γονείς και πρόληψη", με εισηγήτρια την Ε. Κοτσάτου.

 

-Οκτώβριος-Νοέμβριος 2013: Ομάδα γονέων με συμετοχή 20 περίπου ατόμων, γονέων μαθητών Γυμνασίου Βροντάδου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου, το Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδου (ΦΟΒ) και το Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων Γυμνασίου Βροντάδου, με θέμα την "Ασφαλή χρήση του διαδικτύου". Από το Κέντρο Πρόληψης υπεύθυνοι ήταν οι Ε. Κοτσάτου και Σ. Τσουκάρης.

 

-Νοέμβριος 2013: Συμμετοχή σε εκδήλωση ενημέρωσης γονέων μαθητών 1ου Γενικού Λυκείου Χίου, με θέμα: "Εθισμός στο διαδίκτυο και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια", με εισήγηση με τίτλο: "Εξάρτηση από το Διαδίκτυο". Από το Κέντρο Πρόληψης συμμετείχε ο Σ. Τσουκάρης.

-Δεκέμβριος 2013:

* Ομιλία στο Σύλλογο Γονέων Καλλιμασιάς, με θέμα: "Σχέσεις γονιού-παιδιού στην οικονομική κρίση", με εισηγήτρια τη Μ. Κυριάκου.

* Ομιλία, σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ Χίου και το Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Χίου, με θέμα: "Ο ρόλος των γονιών στις αποφάσεις των εφήβων", με εισηγήτρια την Ε. Κοτσάτου.

 

-Ιανουάριος - Απρίλιος 2014: Δύο (2) ομιλίες σε γονείς, σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Καλαμωτής και του 1ου και 3ου Γυμνασίου Χίου, με θέμα: «Ο ρόλος των γονέων στις αποφάσεις των εφήβων». Εισηγήτρια η Ε. Κοτσάτου.

 

-Φεβρουαριος-Μάρτιος 2014: Ομάδα γονέων με συμετοχή 10 περίπου ατόμων, γονέων μαθητών Δημοτικού Κάμπου και με θέμα: "Επικοινωνία στην Οικογένεια". Υπεύθυνος: Σ. Τσουκάρης.

 

-Απρίλιος 2014: 3 ομάδες γονέων στα πλαίσια των Σχολών Γονέων της Ι. Μητρόπολης, σε Θυμιανά, Ερειθιανή και Ευαγγελίστρια, με θέμα "Εξαρτήσεις". Υπεύθυνη: Ε. Κοτσάτου.

 

-Δεκέμβριος 2014: Ομιλία σε ομάδα γονέων των Σχολών Γονέων Χίου, με θέμα: «Εξαρτήσεις και Οικογένεια».  Ομιλήτρια ήταν η Μ. Κυριάκου.

 

-Φεβρουαριος-Μάρτιος 2015: Ομάδα γονέων με συμετοχή 15 ατόμων, γονέων μαθητών Δημοτικού και με θέμα: "Επικοινωνία στην Οικογένεια". Υπεύθυνος: Σ. Τσουκάρης.

-Μάρτιος 2015: Συμμετοχή στις Σχολές Γονέων του ΙΔΕΚΕ, με εισήγηση με θέμα: «Εξαρτήσεις», στα Νένητα. Ομιλήτρια ήταν η Μ. Κυριάκου.

 

-Μάρτιος 2015: 3 ομάδες γονέων στα στα πλαίσια των Σχολών Γονέων της Ι. Μητρόπολης, σε Θυμιανά, Ερειθιανή και Ευαγγελίστρια, με θέμα "Εξαρτήσεις". Υπεύθυνη: Ε. Κοτσάτου.

 

- Απρίλιος 2015: Ομιλία σε γονείς μαθητών 1ου Νηπιαγωγείου Βροντάδου, με θέμα: «Βοηθώντας τα παιδιά στον αυτοέλεγχο και στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων. Η πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού». Ομιλήτρια ήταν η. Ε. Κοτσάτου.

 

-Οκτώβριος-Δεκεμβριος 2015: 2 ομάδες γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας στη Χίο και στο Βροντάδο, με συμμετοχή 40 περίπου ατόμων. Υπεύθυνες: Ε. Κοτσάτου και Μ. Κυριάκου.

 

-Νοέμβριος 2015:  3 ομάδες γονέων στα στα πλαίσια των Σχολών Γονέων της Ι. Μητρόπολης, σε Ερειθιανή, Νένητα και Ευαγγελίστρια, με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στην Πρόληψη των Εξαρτήσεων». Υπεύθυνος: Σ. Τσουκάρης.

-Νοέμβριος 2015: Ομιλία σε γονείς μαθητών του 3ου Δημοτικού Χίου, με θέμα: «Παιδιά και Διαδίκτυο. Πρόληψη προβληματικής χρήσης». Ομιλητής ο Σ. Τσουκάρης.

 

-Ιανουάριος-Μάρτιος 2016: 2 ομάδες γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας στη Χίο και στον Κάμπο, με συμμετοχή 47 περίπου ατόμων. Υπεύθυνες: Ε. Κοτσάτου και Μ. Κυριάκου.

 

-Ιανουάριος-Απρίλιος 2016:

Πραγματοποιήθηκαν 5 ομιλίες σε γονείς με την ακόλουθη θεματολογία:

 

  • «Προβληματική χρήση διαδικτύου», στο 2ο Γυμνάσιο, με ομιλητή το Σ. Τσουκάρη
  • «Μεγαλώνοντας ψυχικά υγιή παιδιά», στο 4ο Δημοτικό και 12ο Νηπιαγωγείο Χίου, με ομιλήτρια την Ε. Κοτσάτου
  • «Εξαρτήσεις», στο Σύλλογο Γονέων ΕΠΑΛ, με ομιλήτρια την Μ. Κυριάκου
  • «Θωρακίζοντας τα παιδιά. Επιθετικότητα και κοινωνική συμπεριφορά στην προσχολική ηλικία», στο 2ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου, με ομιλήτρια την Ε. Κοτσάτου
  • «Η ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών σχολικής ηλικίας και ο ρόλος των γονέων», στο 11ο Δημοτικό, με ομιλήτρια την Ε. Κοτσάτου.

 

-Μάιος 2016: Δύο ομιλίες, που πραγματοποιήθηκαν στο Βροντάδο, με συμμετοχή 8 γονέων που είχαν πάρει μέρος σε ομάδα στο προηγούμενο εξάμηνο, με τα εξής θέματα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της επιθετικής συμπεριφοράς στη νηπιακή ηλικία» και «Η ζήλεια μεταξύ των αδερφών». Υπεύθυνη: Μ. Κυριάκου.

 

-Οκτώβριος-Νοέμβριος 2016: Ομάδα 5 συναντήσεων για 9 γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας που είχαν πάρει μέρος σε ομάδα το προηγούμενο εξάμηνο. Υπεύθυνη: Μ. Κυριάκου.

- Νοέμβριος 2016: πραγματοποιήθηκαν 3 ομιλίες για γονείς μαθητών του 4ουΔημοτικού και 12ου Νηπιαγωγείου Χίου και των Νηπιαγωγείων Συκιάδας και Καλλιμασιάς, με θέμα: «Θεσπίζοντας τα όρια. Δυσκολίες και τρόποι αντιμετώπισης», με εισηγήτρια την Ελ. Κοτσάτου.

-Νοέμβριος 2016: έγινε μια ομιλία σε γονείς μαθητών του δημοτικού Θολοποταμίου, με θέμα: «Βοηθώντας τα παιδιά να ανταποκριθούν στο ρόλο τους ως μαθητές και συμμαθητές». Ομιλήτρια ήταν η Ελ. Κοτσάτου.

 

-Ιανουάριος-Μάρτιος 2017: Μία ομάδα γονέων 10 συναντήσεων στο Βερβεράτο, με συμμετοχή 15 ατόμων, με θέμα «Επικοινωνία στην Οικογένεια». Συντονίστρια ήταν η Ελένη Κοτσάτου.

 

-Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2017: Έγιναν 3 ομιλίες σε γονείς μαθητών του 2ου, 3ου και 4ου Γυμνασίου Χίου, με θεματολογία σχετική με την προβληματική και την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Ομιλητές ήταν τα στελέχη Μαρίνα Κυριάκου και Στράτος Τσουκάρης.

 

-Μάρτιος 2017: μία ομάδα γονέων μαθητών του 2ου Δημοτικού Χίου, τριών συναντήσεων, με συμμετοχή 8 ατόμων,  με θέμα «Ο Ρόλος  του γονιού σήμερα. Διαφορές με το παρελθόν». Συντονίστρια ήταν η Ε. Κοτσάτου.

 

-Ιούνιος 2017:  Συμμετοχή στις Σχολές Γονέων του ΙΔΕΚΕ, με εισήγηση με θέμα: «Εξαρτήσεις», στα Νένητα. Ομιλήτρια ήταν η Μ. Κυριάκου.


 

-Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2017:  Μία ομάδα γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας στη Χίο, διάρκειας 6 δίωρων συναντήσεων, με τη συμμετοχή 17 ατόμων. Υπεύθυνη: Ε. Κοτσάτου.

 

-Ιανουάριος 2018: Ομιλία στους γονείς του 3ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα: «Διλήμματα και επιλογές των γονιών για την ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη των παιδιών» , με ομιλήτρια την Ε. Κοτσάτου.

 

-Φεβρουάριος 2018:  3 ομάδες γονέων στα στα πλαίσια των Σχολών Γονέων της Ι. Μητρόπολης, σε Ερειθιανή, Νένητα και Ευαγγελίστρια, με θέμα: «Εξαρτήσεις και Πρόληψη». Υπεύθυνος: Σ. Τσουκάρης.

 

-Φεβρουάριος - Μάρτιος 2018:  Δεύτερος κύκλος συναντήσεων της ομάδας γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας που έγινε το 2017, διάρκειας 6 δίωρων συναντήσεων, με τη συμμετοχή 10 ατόμων. Υπεύθυνη: Ε. Κοτσάτου.

 

-Οκτώβριος 2018- Ιανουάριος 2019: Μία ομάδα γονέων εφήβων στη Χίο, διάρκειας 8 δίωρων συναντήσεων, με τη συμμετοχή 17 ατόμων. Υπεύθυνη: Ε. Κοτσάτου.

 

-Οκτώβριος  2018 - Φεβρουάριος 2019: Μία ομάδα γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας στο 2ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου, διάρκειας 8 δίωρων συναντήσεων, με τη συμμετοχή 12 ατόμων. Υπεύθυνη: Ε. Κοτσάτου.

 

-Δεκέμβριος 2018: 3 ομάδες γονέων στα στα πλαίσια των Σχολών Γονέων της Ι. Μητρόπολης, σε Ερειθιανή, Νένητα και Ευαγγελίστρια, με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας και της κοινότητας στην Πρόληψη των Εξαρτήσεων». Υπεύθυνος: Σ. Τσουκάρης.

-Φεβρουάριος 2019: Ομιλία σε συλλόγους γονέων-κηδεμόνων και διδασκοντων του 3ου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα: «Προβληματική χρήση του Διαδικτύου. Προτάσεις για γονείς και Εκπαιδευτικούς».

 

-Μάρτιος 2019: Ομιλία στους γονείς του Νηπιαγωγείου του Βασιλειώνικου με θέμα: «Παιχνίδι, κοινωνικοποίηση  των παιδιών προσχολικής ηλικίας και ο ρόλος των γονέων».

-Μάρτιος 2019: Συμμετοχή σε Ημερίδα που διοργανώθηκε από το 2ο ΠΕΚΕΣ της Περιφέρειας Α΄ και Β΄ βάθμιας Βορείου Αιγαίου και το Ομήρειο Π. Κ. Δ. Χ. με τίτλο «Ανήλικοι στο Διαδίκτυο. Οι κίνδυνοι και η αντιμετώπισή τους». Η εισήγησή μας είχε θέμα: «Εθισμός, Αίτια, Πρόληψη και Αντιμετώπιση».

-Ιούλιος-Δεκέμβριος 2019: πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις:

* ομάδα γονέων πρώτης σχολικής ηλικίας 9 δίωρων συναντήσεων.

*3 ομιλίες στις Σχολές Γονέων της Μητρόπολης σε Νένητα, Ευαγγελίστρια και Ερειθιανή, με τίτλο: «Είναι η κάνναβη διέξοδος στα αδιέξοδα των νέων;»

*Ομιλία στο Σύλλογο Γονέων του 11ου Δημοτικού, με τίτλο: «Πώς προσεγγίζουμε την επιθετική συμπεριφορά του παιδιού. Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου».

*Ομιλία στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού, με τίτλο: «Παιδιά και Διαδίκτυο. Πρόληψη και Αντιμετώπιση της προβληματικής χρήσης.

*Ομιλία στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Νηπιαγωγείου Καμποχώρων, με τίτλο: «Προσεγγίζοντας τις φιλίες των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων, αντιμετώπιση επιθετικότητας».

-Μάρτιος 2020: -Πραγματοποιήθηκε ομιλία στους γονείς των παιδιών του 1ου Δημοτικού Σταθμού Χίου, με θέμα: «Πλάθοντας παιδιά με συναισθήματα». Εισηγήτρια ήταν η Ε. Κοτσάτου.

 

-Μάρτιος - Απρίλιος 2021: Σε συνεργασία με το 2ο ΠΕΚΕΣ Β. Αιγαίου, υλοποιήθηκε κύκλος 3 διαδικτυακών συναντήσεων ενημερωτικού/υποστηρικτικού χαρακτήρα (ομιλία κι συζήτηση), για γονείς μαθητών Α΄ βάθμιας και Β΄ Βάθμιας εκπαίδευσης, με τα ακόλουθα θέματα:

Α) «Πανδημία COVID-19: ποιες οι επιπτώσεις της στην ψυχοσυναισθηματική υγεία των παιδιών;»

Β) «Σχέσεις και Επικοινωνία μες στην οικογένεια: Τι μας δυσκολεύει, τι μας βοηθά;»

Γ) «Πώς χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μέσα και πώς προλαμβάνουμε την ανάπτυξη εξαρτητικών συμπεριφορών;».

Εισηγήτρια ήταν η Μαρίνα Κυριάκου και στη συζήτηση συμμετείχε και ο Στ. Τσουκάρης.

-Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2021:

-πραγματοποιήθηκε μία (1) ομιλία με τίτλο: «Άγχος, Φόβος και Φοβίες στα παιδιά. Ο ρόλος των γονέων», σε γονείς μαθητών του 1ου Νηπιαγωγείου Βροντάδου, με εισηγήτρια την Ε. Κοτσάτου.

-έγιναν δυο (2) ομιλίες με τίτλο: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Κατάχρησης του Διαδικτύου σε παιδιά και εφήβους», δια ζώσης στα Θυμιανά, σε συνεργασία με τον  Εκπολιτιστικό Όμιλο Θυμιανών (ΜΕΟΘ) και διαδικτυακά σε γονείς του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, με εισηγητή  τον Στρ. Τσουκάρη.

Ιανουάριος -Ιούνιος 2022:

-        Έγιναν 14 ομιλίες σε γονείς μαθητών, διαδικτυακά ως το Πάσχα και δια ζώσης έκτοτε, με θέματα που αφορούσαν:

  • την οριοθέτηση παιδιών, εφήβων/νέων και την επίλυση συγκρούσεων, σε γονείς μαθητών του 4ου Δημοτικού Χίου, του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αγίου Γεωργίου Συκούση, του Δημοτικού Θολοποταμίου και σε μέλη των Σχολών Γονέων της Μητρόπολης Χίου,
  • την πρόληψη των εξαρτήσεων και ειδικά του αλκοόλ, στη Λαγκάδα,
  • την πρόληψη της κατάχρησης του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους, στο Γυμνάσιο Καλλιμασιάς και το Δημοτικό και Γυμνάσιο Βολισσού,
  • τους εφήβους και το διαδίκτυο στην εποχή της πανδημίας, στο 2ο Γυμνάσιο Χίου,
  • τη διαχείριση του θυμού των παιδιών, του σχολικού εκφοβισμού και την αντιμετώπιση της βίας, στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Βολισσού,
  • για τις σχέσεις στο σχολείο, στο Δημοτικό Βροντάδου,
  • την επικοινωνία στην οικογένεια, ειδικά σε καιρούς πανδημίας, στο Νηπιαγωγείο Καρδαμύλων
  • για τη μετάβαση σε από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, στο Νηπιαγωγείο Θολοποταμίου,
  • για τις σχέσεις και τη συνεργασία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, στο 3ο Δημοτικό Χίου.

Τις ομιλίες υλοποίησαν τα στελέχη Ελένη Κοτσάτου, Μαρίνα Κυριάκου και Στράτος Τσουκάρης

Ιούλιος -Δεκέμβριος 2022:

• Υλοποιήθηκαν 3 ομιλίες στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων της Μητρόπολης σε Νένητα, Ερειθιανή και Ευαγγελίστρια, με θέμα: «Πρόληψη κατάχρησης αλκοόλ», με εισηγητή τον Στράτο Τσουκάρη.

• Έγινε μία ομιλία σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, στο 1ο Δημοτικό Βροντάδου με τίτλο: «Οριοθέτηση παιδιών κι εφήβων και επίλυση συγκρούσεων», με εισηγητή τον Στράτο Τσουκάρη.

• Πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων, στο 2ο ΓΕΛ Χίου, ομιλία με τίτλο: «Πρόληψη και αντιμετώπιση κατάχρησης του διαδικτύου», από τον Στράτο Τσουκάρη.

• Υλοποιήθηκε μια ομιλία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων, με θέμα: «Επιθετική συμπεριφορά στα παιδιά. Πρόληψη κι αντιμετώπιση», από την Ελένη Κοτσάτου.

 

Ιανουάριος- Ιούνιος 2023:

-      Ομάδα γονέων του 3ου Γυμνασίου Χίου με θέμα: «Εφηβεία: Πέρασμα στην ωριμότητα. Μια υποστηρικτική διαδρομή για γονείς εφήβων», διάρκειας 7 δίωρων συναντήσεων

-      Ομιλίες με τις ακόλουθες θεματικές:

  • Δύο στο 2ο Δημοτικό Βροντάδου με θέματα: «Επιθετική συμπεριφορά στα παιδιά. Πρόληψη και αντιμετώπιση» και «Οριοθέτηση»,
  • Τρεις στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων της Μητρόπολης, σε Ευαγγελίστρια, Ερειθιανή και Νένητα, με θέμα: «Τζόγος και διαδίκτυο: Πρόληψη και αντιμετώπιση της Κατάχρησης»
  • Συμμετοχή στην Ημερίδα του 1ου Γυμνασίου Χίου με τίτλο: «Σχολικός Εκφοβισμός: Ας ακούσουμε και ας δράσουμε, γιατί μας αφορά?», με εισήγηση με τίτλο: "Σχολικός Εκφοβισμός".
  • Στο 3ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου με θέμα: «Βοηθώντας τα παιδιά να ανταποκριθούν στον ρόλο τους ως μαθητές και συμμαθητές: χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια»
  • Στο 2ο Γυμνάσιο Χίου, με θέμα: «Ασφαλείς στο διαδίκτυο: Πρόληψη και αντιμετώπιση κατάχρησης του μέσου και του διαδικτυακού εκφοβισμού»
  • Στο Νηπιαγωγείο Θολοποταμίου, με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός»
Κατασκευή ιστοσελίδων webpromotion