Ευαισθητοποίηση και ενίσχυση των γονιών

goneis-xwris-fthono
Δημοσιεύτηκε στις 14/06/2018    

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ

Ομάδες γονέων

 

 

Η οικογένεια ως πρωταρχική και βασική κοινωνική ομάδα, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες διαμόρφωσης της προσωπικότητας ενός παιδιού καθώς, στο πλαίσιό της, το παιδί αποκτά την αρχική εικόνα για τον εαυτό του, αναπτύσσει τρόπους συναλλαγής με τους γύρω του και μέσα από την προοδευτική εκμάθηση των ορίων μαθαίνει σταδιακά να αυτονομείται. Επιπλέον, τα πρώτα μηνύματα που σχετίζονται με τη φροντίδα εαυτού και την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας χρειάζεται να ξεκινούν να δίνονται μέσα από την οικογένεια.

 

Ο στόχος της παρέμβασης στους γονείς είναι η στήριξη στο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται μέσα στα νέα κοινωνικά δεδομένα και η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών μιας οικογένειας.

 

 

 

 

 

Θεωρητικά και Βιωματικά Σεμινάρια για Γονείς που έχουν συμμετάσχει σε Ομάδες του Κέντρου Πρόληψης Χίου "Ναυτίλος"

 

 

Η παρέμβαση στους γονείς, περιλαμβάνει, επίσης, τη διοργάνωση θεωρητικών και βιωματικών σεμιναρίων, μικρότερης διάρκειας. Στα σεμινάρια αυτά αναπτύσσονται εξειδικευμένα θέματα τα οποία, συνήθως οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι ζητούν. Με τον τρόπο αυτό η ευαισθητοποίηση των γονιών συνεχίζεται και μετά τη συμμετοχή τους στις Ομάδες Γονέων και, επιπλέον, οι ίδιοι έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν σχέσεις μεταξύ τους από τις οποίες αντλούν ευχαρίστηση και στήριξη.

 

 

Αναλυτικά οι δράσεις μας με ομάδες γονέων από το 1998 εδώ.

Κατασκευή ιστοσελίδων webpromotion