Δελτίο Τύπου Δράσεων 7ος-12ος 2015

logoss
Δημοσιεύτηκε στις 14/01/2016    

Δελτίο Τύπου

Απολογισμός δράσεων εξαμήνου

 

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου ενημερώνει ότι το διάστημα Ιούλιος-Δεκέμβριος 2015 υλοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες δράσεις:

ü      Εκπαιδευτικοί

- Υλοποιήθηκε σεμινάριο καθηγητών διάρκειας 9 ωρών, με θέμα: «Προσεγγίζοντας τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου». Συντονίστριες ήταν τα στελέχη Ελένη Κοτσάτου και Μαρίνα Κυριάκου.

- Υλοποιήθηκε σεμινάριο για δασκάλους διάρκειας 9 ωρών, με θέμα: «Συναισθηματική ανάπτυξη στη σχολική ηλικία. Διαχείριση θυμού». Το σεμινάριο διοργάνωσαν οι Ελένη Κοτσάτου και Μαρίνα Κυριάκου.

ü      Μαθητές

- Διεξήχθησαν 18 συναντήσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε μαθητές τμημάτων Δημοτικών και Γυμνασίων, με θεματολογία σχετική με την πρόληψη των εξαρτήσεων από ουσίες, το κάπνισμα και το διαδίκτυο. Τις παρεμβάσεις υλοποίησε όλη η Επιστημονική Ομάδα.

ü      Γονείς

- Πραγματοποιήθηκαν 2 ομάδες γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας στο Βροντάδου και στο 6ο Νηπιαγωγείο Χίου. Συντονίστριες των ομάδων ήταν οι Ελένη Κοτσάτου και Μαρίνα Κυριάκου.

- Έγιναν 3 ομιλίες σε ισάριθμες ομάδες των Σχολών Γονέων της Μητρόπολης με θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στην Πρόληψη των Εξαρτήσεων» σε Ερειθιανή, Νένητα κι Ευαγγελίστρια. Ομιλητής ήταν το στέλεχος Στράτος Τσουκάρης.

- Έγινε 1 ομιλία σε γονείς μαθητών του 3ου Δημοτικού Χίου, με θέμα: «Παιδιά και Διαδίκτυο. Πρόληψη προβληματικής χρήσης». Ομιλητής ήταν το στέλεχος Στράτος Τσουκάρης.

ü      Πανεπιστήμιο

-          Έχει ξεκινήσει  μια πολυεπίπεδη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με στόχο τη διοργάνωση δράσεων, εκδηλώσεων, με συμμετοχή μας στην Επιτροπή Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία και με υποδοχή ατομικών αιτημάτων από τη φοιτητική κοινότητα για συμβουλευτική.

 

 

ü      Στρατός

- Διεξήχθησαν, σε συνεργασία με την 96 ΑΔΤΕ, 4 συναντήσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις σε περίπου 100 νεοσύλλεκτους από τις στρατιωτικές μονάδες της Χίου, τον Οκτώβριο στο 643 ΤΕ. Τις παρεμβάσεις υλοποίησαν τα στελέχη Γιώργος Ψαρούδης και Σ. Τσουκάρης.

- Πραγματοποιήθηκε μια ομάδα, διάρκειας 15 ωρών, με συμμετοχή στελεχών των Στρατιωτικών Μονάδων της Χίου, με θέματα που αφορούν στη χρήση ουσιών και στη φιλοσοφία της Πρόληψης των εξαρτήσεων. Συντονιστές ήταν οι Γιώργος Ψαρούδης και Σ. Τσουκάρης.

 

ü      Ευρύτερη Κοινότητα

- Συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ.

- Συναντήσεις με εκπροσώπους μαζικών φορέων.

 

ü      Ατομικές Συναντήσεις

- Πραγματοποιήθηκαν ατομικές συναντήσεις με άτομα που κάνουν χρήση ουσιών ή εμφανίζουν άλλες μορφές εξαρτήσεων και τις οικογένειές τους και με άτομα με άλλου είδους ψυχοκοινωνικά προβλήματα, που ζήτησαν βοήθεια.

 

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου, ως θεσμοθετημένος φορέας Πρωτογενούς Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας, συνεργάζεται με πρόσωπα και φορείς της Χίου για κάλυψη αναγκών συγκεκριμένων περιστατικών, με υπευθυνότητα και λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ανάγκες και τις ευρύτερες κοινωνικές εξελίξεις.

 

Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης Χίου

Γιώργος Ψαρούδης, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος

Ελένη Κοτσάτου, Κοινωνική Λειτουργός, Στέλεχος

Στράτος Τσουκάρης, Κλινικός Ψυχολόγος, Στέλεχος

Μαρίνα Κυριάκου, Κοινωνική-Κλινική Ψυχολόγος, Στέλεχος

Γιασεμή Κωνσταντινούδη, Γραμματειακή Υποστήριξη

Κατασκευή ιστοσελίδων webpromotion